Броколи с яйце

Броколи с яйце


Броколите с яйца са много вкусно и питателно ястие, което в нашето семейство е обичайно да се готви за закуска. Минимален проблем, а ястието е сърдечно и вкусно. Споделям рецептата.

Описание на приготвянето:

Тази класическа рецепта за броколи с яйца диверсифицира менюто на пържените яйца. Подготовка на ястието за малко по-дълго от баналните пържени яйца, но резултатът си заслужава. В крайна сметка, както знаете, броколите са много здравословен зеленчук и съдържат много витамини, от които се нуждаем. В допълнение, антената става ярка и ще подобри настроението ви от самото сутрин!Основна съставка:
зеленчуци / броколи
ястие:
Горещи ястия

съставки:

  • Броколи – 200 грама
  • Яйца – 2 броя
  • Чесън – 1 зъб
  • Сол – 0,5 супени лъжици
  • Черен пипер на прах – 1 Pinch
  • Растително масло – 1 ст. една лъжица

Сервизи: 1-2

Как да готвя “Броколи с яйце”

Броколи с яйце - снимка стъпка 1
Разглобяваме главата на броколи върху съцветия и готваме във вряща солена вода за 5 минути.
Броколи с яйце - снимка стъпка 2
Вземаме броколите от вряща вода и ги натопим в съд със студена вода. Идеалната опция е, ако добавите ледени парчета във водата. В този случай броколите ще запазят красив зелен цвят и ще бъдат леко хрупкави.
Броколи с яйце - снимка стъпка 3
Нарежете броколите на по-малки парчета.
Броколи с яйце - снимка стъпка 4
Чистохме чесън, нарязахме на малки парченца и се оставихме на тиган, нагряван с растително масло. След това изпращаме парчета зеле. Леко запържете.
Броколи с яйце - снимка стъпка 5
Изсипете яйцата на върха на броколи, сол и черен пипер. Стигнете до състоянието, което ви харесва. Може да се покрие с капак.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: