Χαβάρτι (ημερομηνία: Havarti)

Το Havarti (Danish Havarti) είναι ένα δανικό ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.
Το λίπος είναι καλυμμένο με κηρώδη κοκκινωπό κρούστα, λιγότερο λιπαρό – κίτρινο. Η περιεκτικότητα σε λιπαρά κυμαίνεται από 50 έως 60%. Ο πολτός χρυσού είναι ελαιώδης, ανοικτό κίτρινο, μπορεί να περιέχει μικρό αριθμό οπών. Η ωρίμανση του havarti για τρεις μήνες, το πιο ηλικιωμένο τυρί αποκτά μια γεύση αλμυρού και καρυδιού. Το νεαρό τυρί έχει μια γλυκιά γεύση με μια μικρή οξύτητα. Λόγω της ιδιαίτερης συνέπειας, προστίθενται διάφορα μπαχαρικά σε αυτό το τυρί – κύμινο, σκόρδο, βασιλικό, άνηθο, κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά. Αυτό το τυρί έχει μια καλή ικανότητα τήξης, έτσι χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα διάφορα πιάτα. Είναι υπέροχο για την παρασκευή σάντουιτς.
Αρχικά, το τυρί αυτό παρήχθη στο αγρόκτημα από τη Hanna Nielsen, σύζυγο ενός δανικού αγρότη στις αρχές του 1800. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και μελέτησε την τέχνη της παραγωγής τυριού. Μετά την επιστροφή στη Δανία άρχισε να πειραματίζεται με διάφορους τρόπους δημιουργίας νέων ποικιλιών. Έτσι άνοιξε η συνταγή για την παραγωγή τυριού Havarty, η οποία πήρε το όνομά της προς τιμήν του αγροκτήματος.
Χαβάρτι (ημερομηνία: Havarti)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − 77 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: