Σφουγγάρι κέικ με ζελέ και φρούτα

Σφουγγάρι κέικ με ζελέ και φρούτα


Ένα τέτοιο κέικ είναι κατάλληλο για το εορταστικό τραπέζι οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Απαλό μπισκότο, ελαφρύ ζελέ και λαμπερά φρούτα … το κέικ είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει όλους χωρίς εξαίρεση. Φροντίστε να το προετοιμάσετε – και δεν θα το χάσετε!

Περιγραφή παρασκευής:

Εάν είστε σε θέση και σαν σόμπα, δεν θα είστε σε θέση να φτιάξετε ένα τέτοιο κέικ. Αλλά οι νεοεισερχόμενοι θα πρέπει να τσιμπήσουν λίγο. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο: οι συγγενείς και οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν το κέικ για την αξία του, και από ολόκληρο το κέικ είναι απίθανο να παραμείνει τουλάχιστον ένα κομμάτι. Η συνταγή για κέικ μπισκότων με ζελέ και φρούτα είναι αρκετά απλή, αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο από ό, τι εάν κάνατε μια συνηθισμένη κέικ. Μια λεπτομερή συνταγή, πώς να προετοιμάσετε ένα κέικ σφουγγάρι με ζελέ και φρούτα, μπροστά σας.

1. Προετοιμάστε τη ζύμη του μπισκότου. Χτυπήστε το παγωμένο αυγό με ζάχαρη. Ξεκινήστε το μαστίγιο τους με χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα στο μεγαλύτερο. Όταν έχουμε μια πλούσια μάζα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με ένα κουτάλι.

2. Είναι καλύτερα να ψήνετε ένα μπισκότο για ένα τέτοιο κέικ σε μια μορφή με αποσπώμενες πλευρές, θα είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το τελειωμένο κέικ από αυτό. Λιπάνετε ελαφρά το ταψί με βούτυρο, απλώστε τη ζύμη μέσα σε αυτό, το στείλαμε στο φούρνο που θερμαίνεται στους 200 βαθμούς. Μετά από 15 λεπτά, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου σε 170 και ψήστε το μπισκότο για άλλα 15-20 λεπτά. Ελέγουμε την ετοιμότητα με ξύλινο ραβδί ή οδοντογλυφίδα.

3. Το μπισκότο είναι έτοιμο, το στέλνουμε να κρυώσει, χωρίς να το βγάλει από το καλούπι. Μπορείτε να κάνετε κρέμα ζελέ κρέμα. Απορροφήστε την στιγμιαία ζελατίνη σε 100 ml. ζεστό νερό. Αναδεύστε μέχρι να διαλυθούν πλήρως τα κοκκία ζελατίνης. Ψύξτε το.

4. Ανακατέψτε την κρέμα ή την ξινή κρέμα με τη ζάχαρη και χτυπήστε ή ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

5. Χωρίς να σταματήσετε το μαστίγιο, ρίξτε ένα λεπτό ρεύμα ψυχρού διαλύματος ζελατίνης.

6. Το μπισκότο ψύχεται, μπορείτε να το απολαύσετε με σιρόπι από μαρμελάδα, και μπορείτε να βάλετε αμέσως σε αυτό κρεμώδες ζελέ. Το απλώνουμε και το στέλνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως.

7. Καθαρίστε τα φρούτα και τα μούρα. Μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε επιλογή. Απλά μην πάρετε πολλά ακτινίδια, ζελέ με το ακτινίδιο δεν παγώνει. Κόβουμε φρούτα όπως σας αρέσει.

8. Προετοιμάστε το ζελέ από τα σακουλάκια. Ιδανικό είναι το λεμόνι ζελέ, το χρώμα του δεν θα φράξει το χρώμα των φρούτων και των μούρων. Ανασηκούμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά (!!!) πάρτε το μισό νερό, από ότι γράφεται στην τσάντα του ζελέ. Ψύξτε το.

9. Βάλτε όμορφα στα δροσισμένα κρεμώδη ζελέ φρούτα και τα μούρα, απαλά, με ένα κουτάλι χύνουμε το ήμισυ του ψύχεται ζελέ. Εάν ρίχνετε όλα τα ζελέ, τα μούρα μπορούν να εμφανιστούν και τότε το μοτίβο που θα έχετε τοποθετήσει στο κέικ θα σπάσει. Στέλνουμε το κέικ να παγώσει.

10. Όταν το στρώμα των σπόρων ζελέ, μπορείτε να ρίξετε το υπόλοιπο ζελέ. Αυτό είναι όλο, μένει να περιμένουμε, όταν ο ζελέ σκληραίνει εντελώς

Πριν αφαιρέσετε το κέικ από το καλούπι, σπρώξτε απαλά το κέικ μεταξύ του κέικ και της πλευράς του καλουπιού με ένα λεπτό μαχαίρι και στη συνέχεια ανοίξτε το καλούπι.

Καλή τύχη και ένα υπέροχο κέικ!

Σκοπός:
Στο γιορτινό τραπέζι
Κύριο συστατικό:
Φρούτα / / Αλεύρι και ζύμη / / Ζελατίνη
Πιάτο:
Ψήσιμο / / Τούρτες / / Επιδόρπια / / Jelly / / Σφουγγάρι κέικ

Συστατικά:

  • Αυγό – 3 κομμάτια
  • Ζάχαρη – 1,5 ποτήρια (3 κουταλιές της σούπας – για ζελέ κρέμας, το υπόλοιπο για ζύμη)
  • Αλεύρι – 1 Γυαλί (μη πλήρες)
  • Κρέμα – 400 γραμμάρια (ή ξινή κρέμα)
  • Άμεση ζελατίνη – 1 οσ. μια κουταλιά
  • Ζελέ σε σακουλάκια – 2 τεμάχια
  • Πορτοκαλί – 1 κομμάτι
  • Ακτινίδιο – 1 κομμάτι
  • Σμέουρα – 10-15 τεμάχια
  • Φράουλα – 5 τεμάχια

Μερίδες: 6-8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8