Пачули с гъби във фурната

Пачули с гъби във фурната


С гъби можете да приготвяте много интересни ястия, но ако искате нещо наистина уютно и уютно, препоръчваме да направите пай с гъби във фурната.

Описание на приготвянето:

Ако сте истински любовник на домашно готвене, тогава тази проста рецепта за пайове с гъби във фурната със сигурност ще ви угоди. И въпреки, че гъба сезон е все още много време да се подготвят такива сладкиши не е лесно, защото гъбата, без никакви проблеми, можете да си купите в магазина, ако не и благородно, обикновените гъби винаги са в продажба. Повярвайте ми, всички гъби такива торти се оказват много вкусни и ароматни, така че след като започнете да ги готвя, цялото семейство ще се събере на миризмата. Проверени всеки един момент, тези прекрасни пайове като всичко, без изключение, възрастни, така и деца, така че с тази рецепта за производство на понички с гъби във фурната ви се предоставя точно вкусен обяд или вечеря и множество отличия от близките си хора.Цел:
За закуска / За обяд / За вечеря
Основна съставка:
Брашно и тесто / Дрожди тесто
ястие:
печене / пайове

съставки:

  • Гъби – 1 килограм
  • Брашно – 500 грама
  • Суха бързодействаща мая – 5 грама
  • Захар – 30 грама
  • Яйце – 2 броя (1 – в тестото, 2 – за смазване)
  • Лук – 2 броя
  • Растително масло – 100 милилитра (80 мл – в тесто, 20 мл – за печене)
  • Сол – 0,5 супени лъжици
  • Вода – 200 милилитра

Показания: 15

Как да готвя “Пай с гъби във фурната”

Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 1
За начало, ние измиваме гъбите и ги почистваме от мръсотия. След това нарязани на малки парчета, поставете ги в тиган и изпържете, докато излишната влага се изпари.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 2
Сега ще направим теста, смеси сместа с брашно, яйце, мая, вода, захар, сол и растително масло в купа.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 3
От тези съставки се месят тестото, то трябва да се окаже дебело и еластично, ако е необходимо добавете брашно към него. Разстиламе тестото в купа, покриваме с кърпа и я слагаме в огъня за 1-2 часа.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 4
Докато тестото се разраства, ще се справим с пълнежа. В тигана изсипете растителното масло и го запържете на ситно нарязан лук до златисто кафяво.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 5
Сега разбъркайте гъби и лук, ги сол и се запържваме заедно за още няколко минути.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 6
Когато тестото се удвои по обем, то го мехне и го сложихме на топло място за още 20-30 минути.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 7
Когато тестото се издигне за втори път, отново се омесва и се приближаваме към шева на пайките. Откъсваме малко парче тесто и го превръщаме в тънка торта. По средата поставете пълнежа (1-2 супени лъжици), ръбовете са плътно свързани, същото повтаряме и с останалата част от теста.
Пайове с гъби във фурната - снимка стъпка 8
Смажете листа за печене с растително масло и поставете пайове на него, им дайте разстояние от 10 минути, след което ги смажете с натрошено яйце и го изпратете до предварително загрята фурна до 200 градуса, изпийте за 30-35 минути. Това е всичко, нашите торти са готови. Бон апетит!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

43 − = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: