Vertuta с бринза

Vertuta с бринза


Време е да се поглезите с отличната сладка със старата молдовска рецепта. За всеки, който обича неподсладено сладкиши и необичайна комбинация от вкусове, предлагам да направите вихър със сирене у дома.

Описание на приготвянето:

В моето любимо семейство не ми харесва и не приготвям всякакви екстри за деца само за празници, но неподсладени пайове или, да речем, кифли са друг въпрос, никой никога не ги отказва. Имаме много рецепти за този вид печене, но може би най-любимата от тях е тази проста рецепта за въртене със сирене. По мое мнение, това е един от най-добрите традиционни ястия от местната кухня, тъй като vertuty получава невероятно вкусно и сирене и разбъркайте тестото е доста необичайно и интересно. Като цяло, за да опитате този вид печене си заслужава всеки, между другото, той дори отива с чай перфектно, въпреки соления вкус. Затова се обадете на приятели и започнете да подготвяте тези сладки ролки и аз ще ви кажа колко бързо и просто да направите вертута със сирене.Цел:
За закуска / За обяд / За вечеря / На празничната трапеза
Основна съставка:
Брашно и тесто
ястие:
печене / vertuty
География на кухнята:
Молдовският

съставки:

  • Пшенично брашно – 2 чаши
  • Яйце – 1 брой (0,5 – в тесто, 0,5 – за смазване)
  • Маслен крем – 0,5 чаши (+ 3 супени лъжици за смазване на тестото)
  • Маргарин се стопи – 8 Чл. лъжици
  • Вода – 2/3 стъкло
  • Растително масло – 1 чаена лъжичка
  • Брънза трета – 2 чаши
  • Прясно смачкани пресни билки – 1-во. една лъжица
  • Сол – – За вкус

Сервирания: 6

Как да готвя “Vertuta със сирене”

Vertuta с brynza - снимка стъпка 1
Първо приготвяме тестото. Изсипваме брашното в купа с плъзгач, правим малка депресия в нея и изсипваме в нея смес от вода и половината от разбитото яйце. Добавяме растително масло, сметана, маргарин и малко сол. От всички тези съставки, медете мекото и еластично тесто, хвърлете го в топка, поставете го в купа, покрийте с кърпа и оставете да почивате в продължение на половин час. След като изтече времето, разделяме тестото на няколко равни части (имам 5). В отделна купа решетка настъргано сирене и натрошени билки.
Vertuta с brynza - снимка стъпка 2
Сега вземете едно парче тесто и внимателно го завъртете възможно най-тънки, след това го разтегнете с ръцете си, за да направите слоя много тънък. Напръскайте го с разтопено масло и разстилайте готовия пълнеж върху тестото, равномерно го разпределете.
Vertuta с brynza - снимка стъпка 3
Сега обърнете тестото с пълнеж в ролка. Това трябва да се направи много внимателно, така че тестото да не се разкъсва.
Vertuta с бринза - снимка стъпка 4
Леко завъртете ролката от средата до края и я сгънете с охлюв. Същото се прави и с останалата част от тестото.
Vertuta с бринза - снимка стъпка 5
Тава или тавичка се смазват с масло и се разстилат върху нея. Смажете тяхната повърхност с останалото яйце и го изпратете в пещта, загрята до 230-240 градуса, изпечете, докато вертетите са приятен златисто-кафяв цвят.
Vertuta с бринза - снимка стъпка 6
Горещите зеленчуци се сервират на масата, а между другото, дори в студена форма, те са доста вкусни, приятни за всеки апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8