Vertuta с картофи

Vertuta с картофи


Въпреки че револверът с картофи не може да се нарече класически вариант, той все още е невероятно вкусно ястие. Най-деликатното ронливо тесто с ароматно пълнене ще бъде приятно за всички без изключение.

Описание на приготвянето:

В традиционната молдовска рецепта вертебутите в тази ролка най-често се пускат на сирене или сирене, но лично предпочитам варианта от обикновени картофи. За мен, вкусът на запълването на някои особено скъпи и познати, и ми цялото семейство обича го него, така че днес искам да споделя с вас една проста рецепта vertuty картофи. По принцип подготовката на това ястие не е твърде много проблеми, единственото нещо, което ще трябва да прекарат време и усилия, така че е по месене и листове тесто, тъй като ще трябва да ставам много тънко. Но всичко останало беше лесно, vertuty с картофи в страната се оказва невероятно вкусни, така че когато го готвя на масата винаги е цялото семейство.Цел:
За закуска / За обяд / За вечеря
Основна съставка:
Брашно и тесто
ястие:
печене / vertuty
География на кухнята:
Молдовският

съставки:

  • Картофи – 8 броя
  • Лук – 2 броя
  • Пшенично брашно – 400 грама
  • Вода – 0,5 чаши
  • Растително масло – 50 грама (+ леко за смазване)
  • Сол – Вкус
  • Черен пипер на прах – За вкус

Сервизи: 2

Как да готвя “Vertuta с картофи”

Vertuta с картофи - снимка стъпка 1
Първо трябва да мести тестото от брашно, растително масло, вода и щипка сол. Тя не трябва да бъде твърде стръмна, защото тогава ще бъде доста трудно да се разгърне. Оставяме готовия тест да стои за 20-25 минути, след което да го разделите на две равни части, всеки от които ще получим един връх. Така че, вземете една част от тестото и го завъртете възможно най-тънка, след това го поставете върху салфетка и смажете повърхността на тестото с растително масло.
Vertuta с картофи - снимка стъпка 2
Сега почистваме картофите, нарязваме ги (сурови) на малки кубчета и ги разстиламе на хартиена кърпа, за да ги изсушим. Лук също режим на фино, ние го разпространението заедно с картофи на слой от тесто, равномерно разпределение, сол и пипер пълнене.
Vertuta с картофи - снимка стъпка 3
След това повдигаме ръба на салфетката и сгъваме тестото с пълнежни ролки.
Vertuta с картофи - снимка стъпка 4
Смажете тавата за пържене с растително масло и поставете ролка върху него, като го превърнете в охлюв. Повърхностно vertuty също намазва масло блюдо се покрива с капак и се поставя в предварително загрята пещ при 180 ° в продължение на 40 минути.
Vertuta с картофи - снимка стъпка 5
След като изтече времето, изваждаме ароматния револвер от фурната, нарязваме го на филийки и го поднасяме на масата. Бон апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 62