Оризова каша със свинско месо

Оризова каша със свинско месо

Оризова каша със свинско месо


Оризова каша с месо може да се представи като най-обикновеното ястие. И можете да го готвите така, че да стане истински кулинарен шедьовър. Това изисква много малко.

Описание на приготвянето:

Ако искате да направите ароматно ястие, което прилича на нещо от ориз, можете да научите как да готвя ориз овесена каша със свинско. то Подготовка просто, но лесно се разнообрази вашата маса. Вместо свинско можете да използвате пилешко, телешко или агнешко месо.Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
месо / свинско месо / зърнени храни / ориз
ястие:
Горещи ястия
География на кухнята:
изток

съставки:

 • Свинско – 500 грама
 • Ориз – 500 грама
 • Моркови – 400 грама
 • Домати – 300 грама
 • Лук – 170 грама
 • Растително масло – 200 грама
 • Сол – 1.5 чаени лъжички
 • Зира – 1,5 чаени лъжички
 • Паприка – 1 чаена лъжичка
 • Черен пипер на прах – 1/2 чаена лъжичка
 • Вода 1,5 литра

Сервизи: 8

Как да готвя “Оризова каша със свинско месо”

Ориз овесена каша със свинско месо - снимка стъпка 1
Свинско измиване и нарязани на еднакви парчета. Можете да вземете всяка част. Ако предпочитате диетичното месо, изберете филе, а ако не – тогава вратата също ще се приближи. Месото трябва да се почиства от кожата, филмите, вените. Поставете казанока на малък огън върху печката, изсипете олиото без мирис. Когато се затопли, поставете месото в котела. Сложете го на хрупкава кора. Можете да обелете лука от кора. Измийте го и го нарязайте на широчина половин милиметър. Добавете към месото и се запържвайте, като се разбърквате понякога, докато лукът стане мек и прозрачен.
Оризова каша със свинско месо - снимка стъпка 2
Морковете се почистват и се измиват добре. Нарежете го с нож или със специално ренде на дълга слама. Приготвените моркови добавете към лука с месо и запържете за пет минути.
Оризова каша със свинско месо - снимка стъпка 3
Измийте домати. Ако не искате домашните кожи в чинията, ги почистете предварително. За да направите това, варете водата и накиснете домати в кипяща вода за няколко минути. След това се лющете с тях се отлепват много лесно и бързо. Нарежете домати на филийки и ги изпратете на казанок.
Оризова каша със свинско месо - снимка стъпка 4
Сега нашият ред е да дадем изискан вкус на нашето ястие. За да направите това, вземете малка купа, смесете сол и подправки в нея. Хвърли ги в козанока, внимателно разбъркайте всички съставки. Ароматът ще дойде от ястието просто невероятно.
Оризова каша със свинско месо - снимка стъпка 5
Изсипете половин литър чиста студена вода в месото. Тя трябва да бъде с високо качество. Препоръчително е да се използва не обикновена чешмяна вода, а минерална или бутилирана вода.
Оризова каша със свинско месо - снимка стъпка 6
Когато течността кипи, изсипете ориза отгоре. Не смесвайте или покривайте с капак. Просто намалете огъня до минимум и задушете ястието, докато течността напълно кипи. След това разбъркайте ястието, украсете със зеленчуци и сервирайте на масата. Бон апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =