Вкусен пилаф с говеждо месо

Вкусен пилаф с говеждо месо

Вкусен пилаф с говеждо месо


Вкусен пилаф с говеждо месо за готвене не е трудно. Основното нещо е да се придържате към рецептата, точно да измерите необходимото количество съставки и да използвате само качествени продукти.

Описание на приготвянето:

Много вкусен пилаф е направен от говеждо месо. Това месо е постно и диета. Основното нещо е да не се запазва тази съставка, защото истинският ориенталски пилаф е много “месен” и сърдечен. Уникалният аромат на това ястие е прикрепен към шафран и зира. За да научите как да готвите вкусна пилаф с говеждо месо, прочетете тази рецепта.Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
месо / говеждо месо / зърнени храни / ориз
ястие:
Горещи ястия / пилаф

съставки:

 • Говеждо – 1 килограм
 • Ориз – 1 килограм
 • Лук – 4 броя
 • Морков – 2 броя
 • Чесън – 1 брой
 • Растително масло – 100 грама
 • Zira – 1 Pinch
 • Шафран – 1 щипка
 • Барбарис – 15 броя
 • Пипер червен пикант – 1 Pinch
 • Сол – Вкус

Сервирания: 12

Как да готвя “Вкусен пилаф с говеждо месо”

Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 1
Изплакнете месото под течаща вода и изсушете с хартиени кърпи. Изцедете парче филм и вени, както и от ненужни мазнини. Изрежете месото на парчета със среден размер.
Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 2
В kozanok изсипете в растително масло, затоплете го на печката. Поставете месото в хайвера. Запържете я десет минути преди хрупкава кора, като се разбърква непрекъснато.
Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 3
Лук и моркови чисти. Измийте зеленчуците под вода. След това настържете морковата на голяма ренде или нарязани на ленти. Нарежете лука на кубчета или зърна. След това поставете зеленчуците върху месото и гответе в продължение на десет минути.
Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 4
Сварете водата и я изсипете в чайника, така че да покрива всички съставки с два сантиметра. Сол и пипер на съдържанието на Казанка, добавете цир, шафран и берберис. Поставете цялата глава чесън така, че да се “удави” в месото и зеленчуците. Покрийте и изгаряйте всичките четиридесет минути.
Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 5
Оризът се изплаква обилно в няколко води, докато водата стане прозрачна. Можете да изсипете ориза в мушама и да го изплакнете под течаща вода.
Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 6
Поставете суровия ориз в казанок, отново изсипете цялата вода, така че напълно да покрие ориза. Изчакайте течността да се вари и гответе в продължение на двадесет минути.
Вкусен пилаф с говеждо месо - снимка стъпка 7
Когато водата е почти напълно сварена, намалете топлината до малка и покрийте карфиола с капак. След това оставете пилаф да се къкри за още половин час. В края на подготовката разбъркайте пилаф и го поднесете на масата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2