Ечемична каша на водата

Ечемична каша на водата


Кашата е една от най-често срещаните странични ястия. За най-разнообразните месни и рибни ястия можете да сервирате овесена каша. Един от най-често срещаните и познати на нас порции е ечемикът.

Описание на приготвянето:

Ако искате да научите как да готвите ечемичена каша на водата, прочетете тази рецепта. Ако държите бързо, можете да замените маслото с растително масло. Тогава кашата може да се използва дори и за вегани, които не ядат животински продукти.Цел:
За закуска / За обяд / За вечеря
Основна съставка:
Млечни продукти / зърнени храни / масло / Ечемик
ястие:
Горещи ястия / Каши / Гарнитури
География на кухнята:
Руска кухня
диета:
Вегетарианска храна

съставки:

  • Крупи ечемик – 2 чаши
  • Вода – 5 чаши
  • Сол – Вкус
  • Масло – 30 грама

Сервирания: 4

Как да готвя “Оризова каша на вода”

Ечемична каша на вода - снимка стъпка 1
За да отворите напълно вкуса на ечемик, трябва предварително да се пържите в сух тиган, докато цветът се промени, т.е. трябва да потъмнее малко и да стане кафеникаво. Докато крупът се пържи, сложете солена вода в тенджера, за да къкри в печката.
Ечемик каша на водата - снимка стъпка 2
Когато водата кипи, започнете да излеете малко малко каша, непрекъснато разбърквайте, така че крупът да не се слее. Непрекъснато го разбърквайте с лъжица. След това покрийте кашата с капак, намалете топлината до минимум и оставете да готвите.
Ечемична каша на водата - снимка стъпка 3
Запаляването на крупа е необходимо, докато водата напълно се изпари и се абсорбира. Опитайте каша за сол, ако е необходимо, добавете още малко. След това хвърлете парче масло и го покрийте отново.
Ечемична каша на водата - снимка стъпка 4
След пет минути отворете капака и разбъркайте овесената каша така, че да е напълно омаслен с масло. Сервирайте по-добре горещо или топло месо и риба.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 + = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: