Ечемична каша

Ечемична каша


Не е тайна за никого, че шиш каша е нашата храна. Това е казано от нашите предци и поговорката достига до наши дни. Но сега ние не ядем каша много често. Вижте как да готвите ечемична каша.

Описание на приготвянето:

Моля, обърнете внимание! Ечемичната каша може да бъде от два вида. Ечемик (това е нарязан круп) и цял перлен ечемик. Перленият ечемик е обелен и непречистен. Като правило в магазините и на пазарите купуваме най-обикновения ечемик, който е евтин, той кипи добре във вода и увеличава обема си. Днес се подготвяме от яхта – нарязано ечемично зърно.Цел:
За закуска / За обяд
Основна съставка:
Млечни продукти / зърнени храни / Ечемик
ястие:
Горещи ястия / Каши
География на кухнята:
Руска кухня

съставки:

  • Крупи ечемик – 2 чаши
  • Масло – 30 грама
  • Сол, черен пипер – Вкус
  • Вода – 5 чаши

Сервизи: 4-6

Как да готвя “ечемик каша”

Ечемична каша - снимка стъпка 1
Изплакваме ечемика. Необходимо е да го поставите под тънка струйка вода до пълно просветление. Или просто да го измиете в няколко води. Потопете се за половин час. След половин час поставете тигана с крупа за средна температура. Запържете котката, докато цветът не стане тъмно. Тя трябва да изглежда като елда.
Ечемична каша - снимка стъпка 2
След като пробиете крупата, изсипете около пет чаши вода. Кук за 40 минути. Погледнете ситуацията, как водата ще кипне. Може би ще трябва да излея още малко. По-добре е да се покрие след 20 минути. Водата трябва да се изпари напълно, а овесената каша – да стане мека.
Ечемикова каша - снимка стъпка 3
Когато в тенджерата няма течност и крупата се варе, отсечете парче масло. Поставяме го в каша. Солим и пипер на вкус. Смесете и покрийте с капак. Задушете на слаб огън за 10 минути, като бъркате.
Ечемична каша - снимка стъпка 4
Кашата може да се сервира в солена и сладка форма. В този случай – солена опция. Тази каша перфектно служи като странична чиния за месни и рибни ястия. Бон апетит!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

94 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: