Херкулесова овесена каша на мляко

Херкулесова овесена каша на мляко


Най-вкусната, здравословна и питателна зърнени храни е херкулесова и се приготвя по-бързо и по-лесно от другите зърнени храни. Може да се приготвя във вода, но за да се вкуси по-деликатно, по-добре е да направите тази каша на мляко.

Описание на приготвянето:

Тази проста рецепта херкулесова овесена каша с мляко за мен номер едно, когато става въпрос да се готви вкусна и питателна закуска. Hercules люспи за разлика от овесени ядки, приготвени много по-бързо, което ни позволява да спестите ценно време през нощта. Мисля, че да се говори за ползите от тази храна за нашите тела не трябва да отново, всеки знае какво да прави херкулесова овесена каша с мляко у дома, което трябва възможно най-често, особено за закуска.Цел:
За закуска / За деца / От 5 години / От 3 години
Основна съставка:
Млечни продукти / мляко / зърнени храни / овесена каша
ястие:
Горещи ястия / Каши
География на кухнята:
Руска кухня

съставки:

  • Херкулесни люспи – 1 чаша
  • Вода – 1 стъкло
  • Мляко – 1 стъкло
  • Масло – 50 грама
  • Захар – За вкус
  • Сол – Вкус

Сервизи: 2

Как да готвя “Херкулесова каша на мляко”

Херкулесова овесена каша на мляко - снимка стъпка 1
Течностите и херкулесовите люспи се приемат в съотношение 2: 1. Ако искате по-наситен вкус на мляко, вземете 2 чаши мляко за чаша зърнени храни. Лично аз понякога разреждам млякото с вода, за да направя зърното да се окаже по-малко калорично.
Херкулесова овесена каша на мляко - снимка стъпка 2
Така че, изсипете мляко (или смес от мляко и вода) в тенджера и го заври. Постоянно разбърквайки врящата течност, изсипва се в тиганския сан Hercules люспи.
Херкулесова овесена каша на мляко - снимка стъпка 3
Без да спирате разбъркване, гответе овесената каша на слаб огън за 3 минути, след което изключваме огъня. Добавете маслото, солта и захарта към овесената каша, разбъркайте всичко и оставяйте овесената каша за 5-10 минути под капака.
Херкулесова овесена каша на мляко - снимка стъпка 4
Само 15 минути и нашата полезна и много вкусна закуска е готова. Насладете се на апетита си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 + = 49