Сладки от сушени плодове и ядки

Сладки от сушени плодове и ядки


Сладките могат да бъдат не само вкусни, но и много полезни. Един от тези успешни варианти е бонбони от сушени плодове и ядки у дома.

Описание на приготвянето:

Рецептата за приготвяне на бонбони от сушени плодове и ядки е само някои от основните препоръки, които могат да варират в зависимост от наличието на съставки и вкусови предпочитания. Ядките и сушените плодове могат да бъдат абсолютно всякакви и, ако желаете, те могат да бъдат мариновани например в коняк. Можете също така да добавите канела за вкус или други подправки.Цел:
За деца
Основна съставка:
плодове / Сушени плодове / ядки
ястие:
десерти / бонбони

съставки:

  • Сушени плодове – 400-500 грама (стафиди, сушени сини сливи, дати, сушени кайсии, смокини)
  • Ядки – 100 грама (фъстъци, кашу, орехи, бадеми)
  • Скъпа – 3-5 Чл. лъжици
  • Сусам – 2-3 Чл. лъжици
  • Poppy – 2-3 Art. лъжици (по избор)

Сервизи: 12-16

Как да готвя “Бонбони от сушени плодове и ядки”

Сладки от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 1
1. В зависимост от използваните съставки, първият етап може да бъде накиснат в топла вода стафиди, сливи, кайсии, или (ако те са добре изсушава). Ядките могат да се изсушат във фурната.
Бонбони от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 2
2. Сушени плодове се нуждаят от малко смилане. От дати, за да получите кости. Също така рецептата за приготвяне на бонбони от сушени плодове и ядки може да бъде допълнена, ако е желателно със сушени плодове.
Бонбони от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 3
3. Изсипете сушените плодове с миксер или ги оставяйте през месомелачката. В първия вариант е възможно да се контролира размера на парчетата, ако се желае, като ги оставя не твърде малки.
Сладки от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 4
4. Ако е необходимо, почистете и нарязайте гайките с помощта на вал или петел от хаванчето. По-добре да не ги превърнете в брашно, но оставете няколко средни парчета, така че да се усещат в сладкиши.
Сладки от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 5
5. Комбинирайте в една купа ядки и сушени плодове и постепенно добавете мед, старателно смесване. Медът трябва да е течен (ако е дебел, можете да го затоплите малко на водна баня или в микровълнова фурна). Масата трябва да е доста дебела, така че да може да се използва за формиране на бонбони.
Бонбони от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 6
6. Сега можете да бонбони от сушени плодове и ядки у дома да се търкаля в сусам, мак или вафла. Формата може да бъде дадена абсолютно всяка.
Бонбони от сушени плодове и ядки - снимка стъпка 7
7. За истински сладък зъб, можете да направите шоколадова глазура и да излеете нейните сладкиши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1