Сушени плодове в шоколад

Сушени плодове в шоколад


В тази проста рецепта ще научите как да направите сушени плодове в шоколад. Този десерт може безопасно да се сервира на почивка. Такива сладкиши се считат за най-малко вредната сладост, тъй като основата е естествена!

Описание на приготвянето:

Подготвях такива сладки от дълго време. Правя това по две причини: 1. естествено, 2. евтино. Готовите сладкиши не винаги отговарят на вашия вкус. И този вариант е от полза за парите, а вкусът е гарантиран, че е отличен!Цел:
За деца / За десерт / Коктейл Рецепция
Основна съставка:
плодове / стафиди / Сушени плодове / Сушени кайсии / сушени сливи / шоколад
ястие:
десерти / бонбони

съставки:

  • Сушени сини сливи – 200 грама
  • Сушени кайсии – 50 грама
  • Стафиди – 50 грама
  • Орехи – 50 грама
  • Скъпа – 1 ст. една лъжица
  • Лимонов сок – 2 бр. лъжици
  • Шоколадово тъмно 75% – 200 грама

Показания: 7-8

Как да готвя “Сушени плодове в шоколад”

Сушени плодове в шоколад - снимка стъпка 1
Напълнете с кифли с вряла вода, стафиди и сушени кайсии. Оставете да се накиснете за няколко минути. След това изплакнете с вода, изсушете с кърпа и смилайте в миксер с обелени ядки. Добавете мед към общата маса. Шоколадът се загрява на водна баня или в микровълнова печка.
Сушени плодове в шоколад - снимка стъпка 2
Ако искате бонбони да бъде с малко кисел, а след това в резултат маса можете да добавите лимонов сок. Смажете силиконовите форми с слой разтопен шоколад, изпратете го във фризера за 4 минути, направете същото отново или два пъти. След това изваждаме плесените и разпръскваме плодовете там, пълни.
Сушени плодове в шоколад - снимка стъпка 3
Напълнете с шоколадова смес от матрицата със сушени плодове и ядки. Отново замразявайте бонбоните, за да накарате шоколада да се втвърди. Съхраняваме такъв десерт в хладилника. Бон апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =