Патица с ябълки

Патица с ябълки


Ако все още не сте уверени в уменията си и се страхувате да подготвите патица изцяло, тази рецепта е за вас. Патладжиите, приготвени по тази рецепта, ще успеят сто процента. Рецептата е тествана повече от веднъж!

Описание на приготвянето:

Вкусни и сочни парчета патица с ароматен сос, в който се смесват сок от ябълки, череши, месо и вино, е ястие, достойно да се подготви за празника. И трудностите при подготовката са много малки, ще видите това, ако внимателно прочетете рецептата. В него разказах подробно как да готвя патешко фили с ябълки. Искам само да вземете под внимание, че всички патици са различни и всички фурни се затоплят по свой начин, затова времето за готвене може да се промени в голямото парти. Успех за теб!Цел:
За обяд / За вечеря / На празничната трапеза
Основна съставка:
птица / патица / плодове / ябълки
ястие:
Горещи ястия

съставки:

  • Патица – 2-2,5 килограма
  • Ябълки – 3-4 броя
  • Череша – 100 грама (пресни или замразени)
  • Сухо вино – 150 милилитра
  • Сол – 1 чаена лъжичка
  • Пипер земята – 2-3 Pinch
  • Ароматни билки – 2-3 Pinch (провансалски, италиански)
  • Растително масло – 2-3 Чл. лъжици

Сервизи: 5-7

Как да готвя “Патица с ябълки”

Птичи филии с ябълки - снимка стъпка 1
Почистената и измита патица се нарязва на порции. В същото време изрязваме излишните мазнини. Разтрийте парчетата патица със сол и черен пипер.
Птичи филии с ябълки - снимка стъпка 2
Отопляваме тигана с растително масло, изпържим парчетата патица.
Птичи филии с ябълки - снимка стъпка 3
На дъното на листа за печене се поставят парчета патешка мазнина, а след това – пържени парчета патица. Поръсете с подправки.
Птичи филии с ябълки - снимка стъпка 4
Ябълките се почистват от ядрото със семена и се нарязват на филийки. Разстилахме ябълките между патиците. Изравнете равномерно черешата, изсипете цялото масло от тигана, на което патицата е пържена.
Птичи филии с ябълки - снимка стъпка 5
Печете в пещ, загрята до 180 градуса за около час. По средата на процеса можете да завъртите парчетата патица от другата страна. 10-15 минути преди готвене, изсипете парчета месо с вино.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: