Патица с ябълки

Патица с ябълки


Патето с ябълки е класическа Нова година и Коледно ястие в много европейски страни, особено в Германия и Австрия. Ако не знаете какво да готвите за новата година – опитайте!

Описание на приготвянето:

Ако имате нужда от доказана рецепта, патица с ябълки, за която тя ще бъде достойна за вашата празнична трапеза, тогава това е рецептата. Патицата в ябълките е една от класическите комбинации, използвани в европейската кухня. Особено пате с ябълки като германци, въпреки че всъщност тези ястия са почти във всички страни от Централна и Западна Европа. Там патицата – рецепта с ябълки – е класическо традиционно ястие за Коледа и Нова година. Ние все още имаме такава традиция, но защо не се опитаме да украсим красива домашна почивка с такова отлично ястие? Трябва да кажа, една прекрасна рецепта – една патица с ябълки се оказва невероятно вкусна. Опитайте!Цел:
За вечеря / На празничната трапеза / Коледа
Основна съставка:
птица / патица / игра
ястие:
Горещи ястия
География на кухнята:
немски / европейски

съставки:

  • Патица – 1 парче ((с тегло около 2 кг))
  • Ябълки – 4-5 парчета
  • Канела – 1/2 чаена лъжичка
  • Кафява захар – 2 супени лъжици
  • Сол, пипер – – За вкус
  • Подправки – 1 чаена лъжичка (розмарин, риган, провансалски билки)
  • Ябълков оцет – 1/2 чаша
  • Маслиново масло – 2 бр. лъжици

Сервирания: 6-8

Как да готвя “Патица с ябълки”

Патица с ябълки - снимка стъпка 1
Съставки.
Патица с ябълки - снимка стъпка 2
Ние обработваме патицата – отстраняваме вътрешностите, отстраняваме излишните мазнини и кожата, отрязваме върховете на костите.
Патица с ябълки - снимка стъпка 3
В голяма купа смесете ябълков оцет, зехтин, сол, черен пипер и подправки.
Патица с ябълки - снимка стъпка 4
Смажете патицата с получената марината. Оставяме патицата, маринована за 4-6 часа в хладилника, или дори по-добре – през нощта.
Патица с ябълки - снимка стъпка 5
Когато патицата се маринова – изваждаме я от хладилника и продължаваме да готвим. Нарежете ябълките на четвъртинки, изрежете ядките.
Патица с ябълки - снимка стъпка 6
Поставете патицата в тавичката. Някои от ябълките се вкарват в патицата (колко годни, останалата част се разпределя под формата за печене около патицата).
Патица с ябълки - снимка стъпка 7
Печете приблизително 2 часа при 190 градуса, без да забравяте всеки половин час, за да изцедите патицата, образувана под формата на сок и мазнини.
Патица с ябълки - снимка стъпка 8
Гарнирайте на ястието ще сервират ябълки, печени с патица. Ябълките, печени в патицата, са много вкусни, така че те се сервират без друго лечение. Но ябълките, които се пекат близо до патицата, трябва да изрежете на малки филийки за приготвяне на отделна гарнитура.
Патица с ябълки - снимка стъпка 9
Взимаме малък тиган, изрязваме ябълки, малко мазнина от тавичката (около 2 супени лъжици), захар и канела. Кук на средна температура за около 5 минути.
Патица с ябълки - снимка стъпка 10
Сервираме готовата патица с приготвена ябълкова гарнитура и печени квартали ябълки. Бон апетит! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 44