Патица в микровълновата печка

Патица в микровълновата печка


Ако има тържествена вечеря и няма много време, аз предлагам една обикновена рецепта за патица в микровълнова фурна – не по-малко изискана, но много по-бърза. Патица ще се окаже сочно и меко!

Описание на приготвянето:

Аз ще ви кажа как да готвя патица в микровълнова печка, така че да се окаже изненадващо сочни и меки. За да направим това, ще ни трябва толкова лук и бульон, че месото на патицата, само по себе си съвсем суха и твърда, ще се превърне в изискан деликатес. И готвенето в микровълновата печка ще ни помогне, – патицата ще бъде задушена със собствен сок и това допълнително ще допринесе за деликатния вкус на приготвеното ястие.

рецепта:

1. Нарежете лука, почистете го, нарязайте наполовина пръстени или го смирете произволно. Поставете в купа, подходяща за микровълнова фурна, налейте малко количество солена гореща вода. Подсушете под капака в микровълнова печка за 5 минути при пълно захранване.

2. Сега изваждаме, източваме водата в бульон и лукът се смесва с масло и захар в същия съд и вече се пържим за около 2 минути без капака на пълна мощност.

3. Междувременно подгответе картона на патицата за готвене и леко го запържете от всички страни на доста силен огън в тиган на печката.

4. Сега вземете голяма стъклена чиния и сложихме там кафявата патица, изсипваме бульона и остатъците от маслото.

5. Поставете сол и черен пипер на вкус, а под капака – за около 20 минути в микровълнова печка.

6. Веднага щом изтече времето, не бързайте да извадите патицата от микровълновата печка за още 20 минути, нека да дойде готовността.

Готово! При сервиране поръсете от всички страни сместа с лука и изсипете сока, който се изясни в процеса на гасене на патицата. Тази рецепта за готвене патица в микровълнова печка ми харесва нейната наличност, както и защото патицата е винаги много деликатно и вкусно. Затова сервирайте масата, украсете плочите със зелени и смело поканете гостите на новата си специалност.Цел:
На празничната трапеза
Основна съставка:
птица / патица
ястие:
Горещи ястия

съставки:

  • Патица – 1 парче
  • Масло – 100 грама
  • Bow – 5 броя
  • Бульон – 1 стъкло
  • Захар – 1 чаена лъжичка
  • Сол – 1 ст. една лъжица
  • Пипер – 1 чаена лъжичка

Сервирания: 4-5

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

58 + = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: