Салата “А ла Цезар”

салата


Всеки познава класическата салата “Цезар”. Класическата версия се състои от салатни листа, крутони, яйца, специален сос и пилешки гърди. Съществуват и няколко вариации по тази тема.

Описание на приготвянето:

Некласическият, но много вкусен “Цезар” е готов. Салата е много еластична, вкусна и оригинална. В такава салата е много добре да се използват яйца, варени за 5-6 минути. В такова яйце жълтъкът остава леко влажен, което прави вкуса на яйцето по-успешен и свеж, жив.Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
птица / пиле
ястие:
салати / Цезарова салата

съставки:

  • Маруля листа – 10 броя
  • Сирене твърд – 70 грама
  • Пилешко филе – 200 грама
  • Яйце от пиле – 2 броя
  • Червен хайвер – 2-3 Чл. лъжици
  • Батон – 60 грама (бял хляб)
  • Заквасена сметана – 70-100 грама
  • Подправки – Вкус

Сервизи: 2

Как да подготвим “Салата” А ла Цезар “”

салата
За да приготвите салата “A la Caesar”, трябва да приготвите и да измиете салата листа. Оставете листата, измийте и изсушете. Нарисувайте листата с ръцете си върху десните размери (изберете сами). Листата от салата не могат да бъдат отрязани. От това те губят външния си вид и потъмняват, стават бавни. Салата листа винаги са разкъсани.
салата
Настържете сиренето на ренде. В класическия Цезар се използва пармезан, но можете да вземете всяко твърдо сирене. Поставете сирене върху салатните листа и отделете малко.
салата
Подгответе соса. За да направите това, смесете заквасена сметана с подправки (като подправка вземам няколко вида чушки, естрагон, малко сушен чесън, сол, черен пипер и малко захар). Всички подправки на вкус.
салата
Сварете яйцата. На растително масло запържете пилешкото филе (преди да сотене филето трябва да се осолява). Яйца и нарязани на парчета. Пилешкото филе се оставя да се охлади. Поставете приготвените храни върху салатните листа.
салата
Украсете салата с червен хайвер.
Подгответе домашно приготвени крутони, като зачернете котлет, нарязан на кубчета, в тиган или във фурната. Поставете крутоните върху салатата.
салата
Поръсете салата със сирене, ако искате. Поставете соса и сервирайте салатата до масата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 41 = 50