Червена риба на скара

Червена риба на скара


Пригответе изненадващо сочна, ароматна и много вкусна риба е съвсем проста. Предлагам на феновете на многообразието чудесен избор, как да направите червена риба на скара.

Описание на приготвянето:

Ако всеки отдавна е свикнал с огън, червената риба на скара у дома на дървени пръчки може да бъде истинско откритие. Рибата се пере перфектно, остава сочна и нежна. Опитайте се да приготвите това ястие и няма да го съжалявате.Цел:
За обяд / За вечеря / На празничната трапеза
Основна съставка:
Риба и морски дарове / Червена риба
ястие:
Горещи ястия

съставки:

  • Червена риба – 300 грама
  • Зехтин – 2-3 Чл. лъжици
  • Лимон – 1 парче
  • Сол – 1 забиване
  • Пипер – 1 Pinch
  • Зеленика – 1 куп

Сервирания: 3-4

Как да готвя “червена риба на скара”

Червена риба на скара - снимка стъпка 1
1. Ето един набор от съставки, които са необходими за готвене. В рецептата за готвене червена риба на скара можете да вземете всяка риба, която е на ръка. Плюс това, това ястие също означава, че не е необходимо да се вземат еднакви пържоли.
Червена риба на скара - снимка стъпка 2
2. Измийте рибата, изсушете с хартиена кърпа и нарязайте на средни кубчета. Сол на вкус и добавете пипер. Не използвайте подправки, за да не прекъсвате вкуса на самата риба. Изцедете половин лимонов сок и добавете към рибата. Измийте, изсушете и накълцайте зелените.
Червена риба на скара - снимка стъпка 3
3. Внимателно миксирайте всичко и оставете в тази форма за поне половин час. През това време рибата трябва да бъде правилно маринована и напоена с аромати. Дървените пръчици междувременно се поставят във вода, така че да не се изгарят по време на готвене.
Червена риба на скара - снимка стъпка 4
4. Поръсете рибата със зехтин и низ внимателно върху шишките. Друга възможност, как да направите червена риба на скара, ако няма шишчета, е решетка.
Червена риба на скара - снимка стъпка 5
5. Печете рибата не е много дълга и е желателно да се обърне често. Рибите не трябва да изсъхват, но остават вътре в розово. Това е цялата тайна! Много вкусно и оригинално, не забравяйте да опитате това ястие у дома.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 76