Морски коктейл със зеленчуци

Морски коктейл със зеленчуци


Ако не си представите живота си без морски дарове на масата, а след това да разнообразите вече опитаните ястия ще помогне на тази проста рецепта за морски коктейл със зеленчуци.

Описание на приготвянето:

Невероятно ярка и вкусна коктейлна салата със зеленчуци у дома е чудесна възможност за полезна вечеря или бърз обяд. Съставките за това ястие могат да се съхраняват във фризера, така че тази салата ще помогне на заетите домакини и тези, на които посетителите неочаквано дойдоха.Цел:
За обяд / За вечеря / На празничната трапеза
Основна съставка:
Риба и морски дарове / зеленчуци / морска храна
ястие:
салати

съставки:

  • Коктейл от морски дарове – 450 грама
  • Смес от зеленчуци – 350-400 грама
  • Чесън – 1-4 Зубчиков
  • Соев сос – Вкус
  • Сол – Вкус
  • Пипер – Вкус
  • Зеленика – 1 куп
  • Растително масло – 2 бр. лъжици

Сервирания: 4

Как да подготвим “Морски коктейл със зеленчуци”

Морски коктейл със зеленчуци - снимка стъпка 1
1. Ето един основен набор от необходими съставки, които, ако желаете, могат да бъдат разширени. Ако имате пресни зеленчуци на ръка, това е чудесно. По-добре е да се даде предпочитание на ярки чушки, царевица и грах, боб и моркови.
Морски коктейл със зеленчуци - снимка стъпка 2
2. Изсипете малко растително масло в тигана и изпратете там обеления чесън. Запържете го на златист цвят (но не го оставяйте да гори, в противен случай маслото ще бъде горчиво) и внимателно отстранете. В вече горещото масло се намират морски дарове. Използвайте в рецептата за подготовка на морски коктейл със зеленчуци, които можете да направите не само готови комплекти, но и да изберете морски дарове на вкус.
Морски коктейл със зеленчуци - снимка стъпка 3
3. След около 2-3 минути можете да добавите замразена смес към тигана (пресни зеленчуци могат да бъдат добавени малко по-късно). Периодично разбъркване, се запържва, докато се направи – около 7-10 минути.
Морски коктейл със зеленчуци - снимка стъпка 4
4. Измийте и нарязайте фино пресни зеленчуци. Добавете към салатата и разбъркайте добре. Класическа рецепта за морски коктейл със зеленчуци подсказва най-простия дресинг – соев сос. Ако желаете, можете да добавите и малко маслинено масло и лимонов сок на вкус.
Морски коктейл със зеленчуци - снимка стъпка 5
5. Изсипете салатата, солта и черен пипер на вкус. Всичко, което е необходимо да се смесва и е възможно да се постави ястие. Прибавете салата и я направете по-интересна, за да помогнете на шепа семена от сусам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 58