Плодова пъстърва на скара

Плодова пъстърва на скара


Пъстърва е една от вкусните червени риби, които могат лесно да бъдат закупени в супермаркет, но цената на такъв деликатес ще бъде значителна. Предлагам да науча как да готвя пъстърва на скара.

Описание на приготвянето:

Това ястие за предпочитане се приготвя на празнична трапеза (главно поради значителната цена на рибата). Може да се пече във фурна или на скара, изцяло с ароматни билки и лимони или пържоли. Основното нещо е да не се изсушава рибата, защото се приготвя много бързо. Вкусно е да се сервира риба със зеленчуци на скара, някакъв сос или леко ястие.Цел:
За обяд / За вечеря / На празничната трапеза
Основна съставка:
Риба и морски дарове / пъстърва
ястие:
Горещи ястия

съставки:

  • Пъстърва – 2 броя
  • Лимон – 1 парче
  • Соев сос – Вкус
  • Бяло вино – За вкус
  • Слънчогледово олио – 3-4 ст. лъжици
  • Сол, кориандър, горчица в зърна, черен пипер – За вкус

Сервизи: 2

Как да готвя “скара пъстърва”

Пържана на скара - снимка стъпка 1
1. Изберете стек хомогенен цвят, след това те ще имат една и съща плътност. Парчетата трябва да са с дебелина от 3 до 4 сантиметра. Ние ги почистваме от люспи и правилно ги измиваме със студена вода, ги избърсваме с хартиена кърпа.
Пшенична пъстърва - снимка стъпка 2
2. Всички подправки за мариниране на риба се смилат в хаван, след което се разтрива всяко парче, поставя се в пластмасов съд и се изсипва сокът от лимоновия сок. Поръсете със соев сос и бяло вино. Слагаме на студено място за 60 минути.
Прясна скара - снимка стъпка 3
3. Избършете рибата със салфетка, за да отстраните излишната течност, намажете мазнината с растително масло. Изперете пъстърва в скара на всяка страна (не повече от пет минути). Ако не разполагате с такъв тиган, можете да изпържите рибата на скарата от фурната или от скарата. Сервираме готова пъстърва с парче лимон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 53