Риба на скара

Риба на скара


Ако сте успели да се отървете от природата, не забравяйте да готвите рибата на решетката. Това ще се окаже много вкусно и сочно (особено ако го печете цялото). Не забравяйте първо да настържете рибата.

Описание на приготвянето:

Харесва ли ви рибата? След това определено трябва да се научите как да готвите риба на скара. Така се оказва много сочно, с невероятен аромат. Добавяйки различни билки и подправки към рибата, можете да експериментирате с нюансите на вкуса.

Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
Риба и морски дарове / Дорада
ястие:
Горещи ястия

съставки:

  • Дорада – 20 броя
  • Лимон – 1 парче
  • Зеленика – 1 куп
  • Зехтин – 1-2 Чл. лъжици
  • Морска сол, черен пипер – Вкус

Сервирания: 2-4

Как да готвя “Риба на решетка”

Риба на скара - снимка стъпка 1
Рибата отлепете люспите, свалете бисквитите (ако желаете), измийте я добре. Изрежете рибата с хартиени кърпи. Направете дълбоки сечения върху багажника на всяка риба от двете страни. Разтрийте рибата със сол и черен пипер.
Риба на скара - снимка стъпка 2
Измийте Зелените, разтрошете ръцете му на малки клонки. Лимонът също се измива и се нарязва на филийки. Във всеки корем на рибата, поставете няколко лимонови резена и малко зеленина. Опаковайте рибата в фолио, оставете я да маринова за няколко часа в хладилника.
Риба на скара - снимка стъпка 3
Нарежете мрежата за печене с растително масло. След това рибата няма да се придържа към пръчките по време на печене. Поставете рибената риба със зеленчуци и лимон на решетката.
Риба на скара - снимка стъпка 4
Запържете рибата за петнадесет до двадесет минути и редовно завъртете скарата от едната страна на другата. Сервирайте със зеленчукова салата или печени картофи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 59