Броколи в пещ със сирене

Броколи в пещ със сирене


Харесва ли ви здравословните ястия от зеленчуци? След това ви предлагам страхотен вариант – проста рецепта за броколи във фурната със сирене и снимка. Броколи буквално се топи в устата, и сирената кора дава особен пикантност.

Описание на приготвянето:

Една проста рецепта от броколи във фурната със сирене може да бъде отлична възможност дори за празнична вечеря или вечеря. Това ястие с лекота ще замени страничната чиния или ще стане топла закуска.Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
зеленчуци / броколи
ястие:
закуски

съставки:

  • Броколи – 500 грама
  • Сирене – 150-200 грама
  • Заквасена сметана – 50 грама (може да бъде майонеза)
  • Сол – 1 забиване
  • Пипер – 1 Pinch

Сервизи: 4-6

Как да готвя “Броколи във фурната със сирене”

Броколи във фурната със сирене - снимка стъпка 1
1. Ако вече не знаете как да направите броколи във фурната със сирене, тогава подробна рецепта е специално за вас. Броколите се измиват, сухи, разделят се на съцветия. Поставете в тавичка или в тава за печене с високи страни. Ако използвате замразени броколи, не е нужно да се размразявате, преди да започнете процеса.
Броколи във фурната със сирене - снимка стъпка 2
2. Зелето трябва да бъде сол и черен пипер на вкус. Ако желаете, можете да добавите любимите си подправки или сушени билки. Сложете тънка мрежа заквасена сметана и внимателно се разпространява по цялата повърхност. Можете да използвате майонеза, но по-добре намалява мазнините.
Броколи във фурната със сирене - снимка стъпка 3
3. Сега зелето може да бъде изпратено до добре загрята фурна (около 220 градуса) за 7-10 минути. Броколите във фурната със сирене вкъщи може безопасно да се нарекат “бързам”.
Броколи във фурната със сирене - снимка стъпка 4
4. Междувременно можете да настържете средното или голямо ренде сирене. След 10 минути извадете формата от фурната и поръсете броколи със сирене. Изпратете го обратно в пещта за 2-3 минути. След това изключете огъня и оставете зелето в гореща фурна за още 7-10 минути.
Броколи във фурната със сирене - снимка стъпка 5
5. Когато сиренето се стопи и зелето стана доста сочно и нежно, то веднага може да се сервира на масата. Броколите могат да бъдат поднесени например с месни ястия или с чеснов сос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5