Мляко каша с тиква в multivark

Мляко каша с тиква в multivark


Мляко каша с тиква в multivark – това е просто вкусно! Такава закуска ще бъде много полезна за децата, а възрастните ще я харесат. В една мулчева каша се оказва, като че ли от печка! …

Описание на приготвянето:

Ако сте никога преди не се опита каша с тиква и си мислиш, че това е нещо много странно, не се мързеливи, за да четат, как да се подготви мляко овесена каша с тиква в multivarka, и не забравяйте да опитате рецептата в неговата кухня. Особено е полезно за вас, ако имате малки деца във вашето семейство. Много е полезно за тях да ядат такава каша за закуска. Ще бъде вкусно!Цел:
За закуска
Основна съставка:
зеленчуци / тиква / зърнени храни / Просо и пшеница
ястие:
Горещи ястия / Каши

съставки:

  • Просо – 200 грама
  • Тиквено – 500 грама
  • Мляко – 400 милилитра
  • Сол – 1 чаена лъжичка
  • Захар – 1 Чл. една лъжица
  • Масло – 50 грама
  • Ванилин – За вкус

Сервирания: 5

Как да готвя “Мляко овесена каша с тиква в multivark”

Мляко каша с тиква в multivark - фото стъпка 1
Обелете тиквата от семената и кожата. Нарежете го на малки кубчета. Колкото по-малък си нарязате тиква, толкова по-бързо ще се приготви овесената каша. Поставете зеленчука в купата на multivark. Просото изплакнете под поток течаща вода и се изсипва в тиквата в мулти-марка.
Мляко овесена каша с тиква в multivark - фото стъпка 2
Изсипете двете съставки с мляко, добавете сол и захар. Ако имате ванилин на ръка, можете да го добавите за вкус малко. Той перфектно ще засенчи вкуса на тиква. Смесете всички съставки с пластмасова шпатула.
Мляко каша с тиква в мултитрака - фото стъпка 3
Затваряйте multivark и го поставете в режим “охлаждане” или в “овесена каша” режим в продължение на половин час. Периодично погледнете ястието, може да се наложи да добавите малко мляко или вода по време на готвене.
Мляко овесена каша с тиква в мултитрака - фото стъпка 4
Когато овесената каша е готова, отворете multivark и поставете парче масло в чиния. Затворете multivark и изчакайте пет минути, докато маслото се разпространи напълно. След това смесете овесена каша с шпатула и я разстелете върху плочите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 63 =