Пюре от аспержи

Пюре от аспержи


Аспержите са много полезни зеленчуци, чийто сезон е много кратък, което оправдава сравнително високата им цена. Ето защо е важно да знаете как да приготвяте пюре от аспержи – бързо, вкусно и печелившо.

Описание на приготвянето:

Предлагам ви да се запознаете с начина на приготвяне на пюре от аспержи. Тази прекрасна рецепта за лека и здравословна кухня като всички, защото в допълнение към оригиналния аромат на аспержи, което е нищо прекъсва поради сметана и брашно passirovke пюре особено нежна и дори здравословна, че ще се съгласите, рядко явление за диетични ястия. Така че нека готвим!

1. Мина аспержи, и от твърда кора. Също така е по-добре да се отрежат долните части на стъблата, те също са доста твърди.

2. На огъня слагаме две литрови саксии със солена вода и ги задушаваме. По това време аспержите се нарязват на средни кубчета и веднага щом водата кипи, ние ги хвърлим там.

3. Леко намалете огъня и гответе аспержите за 15 минути.

4. В този момент ще се занимаваме с брашно от сладкиши. Отопляваме маслото в малък тиган или в тенджера и изсипваме брашното. Сладкиш до златисто кафяво, след което добавете половин чаша вряща бульон (лъжичка директно от тигана с аспержи). Размесете добре и извадете от топлина.

5. Щом аспержите станат меки, ние също така ги отстраняваме от горещината и изпращаме кубчета с малко количество бульон до блендера. Останалата част от бульона се излива, няма да имаме нужда от него повече.

6. Веднага след като сме остъргвали аспержите, върнете го обратно в тигана и към огъня и добавете брашното си.

7. Разбъркайте добре, сол и черен пипер. Също така добавяме сметана и, като се разбъркваме от време на време, обединяваме всичко.

Това е всичко! Това пюре от аспержи у дома, като дори взискателен, по-специално, тъй като тя е много приятна текстура и цвят, така че трябва да го украсят само със ситно нарязан билки, зеленчуци филийки или кубчета твърдо сирене, колкото искате. Като цяло, готвач с удоволствие и използване.Цел:
Следобедна закуска / Здравословна закуска / Полезен обяд / Вечеря за хранене
Основна съставка:
зеленчуци / аспержи
ястие:
Гарнитури
диета:
Диетична храна / Вегетарианска храна

съставки:

  • Аспержи – 500 грама
  • Вода – 2 литра
  • Брашно – 2 Чл. лъжици
  • Растително масло – 2 Чл. лъжици
  • Крем – 100 милилитра
  • Сол – 1 забиване
  • Пипер – 1 Pinch

Сервирания: 3-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 50