Пържени пържени картофи у дома

Пържени пържени картофи у дома


Не е необходимо да отидете в “Макдоналдс”, за да ядете пържени картофи, защото е лесно да готвите вкусни пържени картофи у дома.

Описание на приготвянето:

Опитайте рецептите на пържени картофи! Кук, картофи, и може да бъде у дома си, а дори и без да има наличие на фритюрник или друг специален уред – подходящ за подготовка и най-обикновената тенджера, а резултатът е неразличима от пържени картофи в някои ресторант за бързо хранене. Децата ще се радват 🙂 Да, и като закуска за бира, например, този картоф е прекрасен. И като странично ястие на някакво месо или рибно ястие. Разбира се, такива картофи са доста вредни, но понякога можете да се поглезите 🙂Цел:
За обяд / За вечеря / За деца
Основна съставка:
зеленчуци / картофи
ястие:
закуски
География на кухнята:
белгийски / европейски

съставки:

  • Картофи – 1 килограм
  • Растително масло – 100 милилитра
  • Сол – – За вкус

Сервирания: 6-7

Как да готвя “пържени картофи в дома”

Пържени картофи в дома - снимка стъпка 1
В тиган с дебело дъно загрявайте цялото растително масло. Трябва да кипи.
Пържени картофи в дома - снимка стъпка 2
И маслото се отоплява – нарязани белени и измити картофи в тънки сламки. Размер – малко по-голям от завършените пържени картофи, вероятно знаете как изглежда.
Пържени картофи в дома - снимка стъпка 3
Нарязани картофи, нека да го изсушим. Ако на картофа има капчици вода – когато се поставят в масло, ще видите фойерверки. Ето защо изцедете добре пота.
Пържени картофи в дома - снимка стъпка 4
Когато маслото се заври, поставихме нарязаните ни картофи в него. Минутите 3-4 се запържват – и излизайте от тигана с помощта на шум.
Пържени картофи у дома - снимка стъпка 5
Грозната, но мека вътре в пържените картофи е готова – и не е необходима дълбока фритюрник. Остава само да изчакаш, докато маслото изтича от картофите и може да се сервира с кетчуп или друг любим сос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 45