Супа пюре от киселец

Супа пюре от киселец


Сурово пюре от киселец – друго невероятно вкусно ястие от този полезен зеленчук. Той се приготвя просто, бързо и от достъпни бюджетни съставки, но вкусът и видът на храната са на ниво ресторант.

Описание на приготвянето:

Sorrel е зеленчук, достъпен за всички. Можете или да го събирате (растат много), или да го купите на пазара за стотинка. И в него има повече предимства, отколкото звездите в нощното небе. Може би, киселецът е най-добрият зеленчук в съотношението цена / полезност. Въпреки това, яденето без нищо не е трудно – кисел, не ядете много. Една от любимите ми рецепти е рецептата за супа-пюре от киселец. Той се приготвя невероятно просто и от съставките, които винаги са в кухнята. И се оказва – и вкусна, и много полезна плътна супа. Харесва ми дори децата 🙂

Как да направите супа пюре от киселец:

1. Ще започнем работа с подготовката на съставките. Картофи и лук, чисти и нарязани на средни кубчета. Запържете ги за около пет минути върху всяко растително масло в тиган със сол и подправки.

2. И успоредно слагаме огъня на литър, а веднага щом лукът в тигана се омазнява – изхвърляме цялото съдържание на тигана във водата заедно с маслото. Гответе до пълни картофи.

3. Междувременно измийте и разтрошете нашия киселец, леко подготвяйки ръцете му. Когато картофите се готвят, опитайте бульона да вкусва, добавете сол, ако е необходимо, и изсипете нашия киселец.

4. Разбъркайте и доведейте до кипене.

5. След като супата се заври, изсипете цялото съдържание на тигана в купата на миксера и го смилате (ако вашият блендер с горещи вещества не работи – първо охладете супата до стайна температура).

6. Върнете картофите от супата, добавете заквасена сметана, разбъркайте и заври.

7. Всъщност супата е готова. Твърдо сирене, нарязах на малки кубчета и добавих към плочите с супа, но това е по избор.

Готово! Бон апетит!Цел:
За обяд / За деца / Полезен обяд / От 3 години
Основна съставка:
зеленчуци / киселец / зеленина
ястие:
супи / Супи
диета:
Диетична храна

съставки:

  • Сорел – 200 грама
  • Вода – 1 литър
  • Картофи – 3 броя
  • Лък – 1 парче
  • Заквасена сметана – 100 грама
  • Сирене твърдо – 100 грама

Показания: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =