Зеле мариновано с цвекло в бурканче

Зеле мариновано с цвекло в бурканче


Мариновано зеле със захарно цвекло е много проста закуска и дори майстор на начинаещи, който няма много опит в готвенето, може да го приготви. Готово ястие ще зарадва всички гости.

Описание на приготвянето:

За да получите зеле от необичаен цвят и приятен вкус, по време на приготвянето му се използват различни зеленчуци и подправки. За да направите зелето приятно виолетово-виолетово, съвременните домакини добавят цвекло, а сред подправките предпочитат чесън и дафинов лист. Днес искам да ви кажа как да готвя зеле мариновани с цвекло в кутии. Това е доста проста рецепта, според която зелето е готово за употреба след 2-3 дни и може да бъде стерилизирано и покрито с метални капаци за зимата. Ако ще реколта зеле за бъдеща употреба, след това вземете късни сортове. Листата са по-плътни и твърди, а при продължително съхранение на резени зеле ще бъде хрупкава. Това е отлична закуска, която диверсифицира ежедневното меню, а също така идеално подхожда за празнична трапеза.Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
зеленчуци / зеле / цвекло
ястие:
заготовки / мариноване

съставки:

  • Зеле – 1 килограм
  • Цвекло – 1 брой
  • Чесън – 1 зъб
  • Лист на залива – 4 броя
  • Сол – 2 елемента. лъжици
  • Захар – 0,5 чаши
  • Оцет – 4 бр. лъжици
  • Вода – 1 литър

Сервирания: 4-5

Как да готвя “Зеле мариновани с цвекло в буркан”

Зеле мариновано с цвекло в кутия - снимка 1
Подгответе всички необходими съставки. Отлепете червеното цвекло от корицата и зелето от горните листа. Изплакнете зеленчуците под течаща вода.
Зеле мариновано с цвекло в кутия - снимка стъпка 2
Нарежете цвекло с доста големи brusochkami, около десет сантиметра дебелина.
Зеле мариновано с цвекло в кутия - снимка стъпка 3
Зелето ситно сече с специална ренде (или използвайте нож за това).
Зеле мариновано с цвекло в кутия - снимка стъпка 4
В чисти, желателно стерилизирани буркани (имам обем от 0,5 литра) добавете зеле, махнете добре с ръка. След това поставете две лаврови листа във всеки буркан.
Зеле мариновано с цвекло в кутия - снимка стъпка 5
На върха на зелевия слой поставете нарязан чесън и резени от цвекло. Банката трябва да бъде напълно попълнена.
Зеле мариновано с цвекло в кутия - снимка 6
Междувременно подгответе марината. Изсипете вода в тигана, сложете я върху огъня. Добавете сол, захар и заври няколко минути. Извадете от огъня и излейте в оцета. С гореща маринада изсипете зелето с цвекло, покрийте капачката с капрон. Оставете при стайна температура в продължение на 2 дни, за да позволите на зелето да изтече. След това поставете в хладилника за съхранение. Зелето, мариновано с цвекло в бурканче, е готово.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1