Зеле Провансал с цвекло

Зеле Провансал с цвекло


Искате да опитате нова закуска? След това погледнете как да готвите зеле с цвекло и цвекло, и определено опитайте тази рецепта. Зелето се превръща в пикантен, хрупкав и красив на цвят.

Описание на приготвянето:

Ако ви харесва зеле по-рязко и оживен, тогава можете да добавите още трик корен хрян. И ако искате да дадете зеле киселинност, тогава можете да добавите шепа боровинки към него.

Колкото по-дълго настоявате за зеле в марината, толкова повече ще изглежда като кисело зеле. Още ми харесва свежият вкус, затова е достатъчно да наложа зелето в марината за 4 часа.
Основна съставка:
зеленчуци / зеле / цвекло
ястие:
салати
География на кухнята:
Руска кухня
диета:
Курсове за хранене / Вегетарианска храна / Рецепти за отслабване / Ниска калория

съставки:

  • Зелето зеле – 1 брой
  • Цвекло – 1 брой
  • Морков – 2 броя
  • Хрян – 1 чаена лъжичка
  • Оцет – 4 бр. лъжици
  • Вода – 500 милилитра
  • Сол – 1 чаена лъжичка
  • Захар-пясък – 2 чаени лъжички

Сервизи: 5-6

Как да готвя “Зеле Провансал с цвекло”

Зеле Провансал с цвекло - снимка стъпка 1
Преди да вземете другите зеленчуци, подгответе цвекло. Трябва да се варят, докато се приготвят. Обикновено това отнема около час. След това, когато цвеклото се охлади, почистете го и го настържете на голям ренде.
Зеле Провансал с цвекло - снимка стъпка 2
Втората стъпка е приготвянето на зеле и моркови. Зеленчуците трябва да се измият. След това морковите чисти и решетка на груб ренде. А зелето трябва да бъде нарязано на парчета. Сгънете морковите със зеле в един контейнер и натиснете с ръце, за да оставя зеленчуците да имат сок.
Зеле Провансал с цвекло - снимка стъпка 3
Добавете зелето и морковите сол, захар и разбъркайте всичко добре с ръцете си, леко натискайте надолу зеленчуците. След това поставете хрян, цвекло и оцет. Разбърква се добре и отново се налива във вода. Покрийте контейнера с капак или кърпа и оставете зелето да стои в хладилника за 3-4 часа.
Зеле Провансал с цвекло - снимка стъпка 4
Преди да сервирате зеле, изсипете водата и я стиснете малко. Поставете зелето в обслужваща чиния и я сложете на масата като отделна закуска или като салата на горещи ястия. Съхранявайте подобно зеле в стъклени буркани с плътни пластмасови капаци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 41