Котлети от овесена каша

Котлети от овесена каша


Семейството ми не обича овесена каша, но намерих начин да се храня семейството със здравословна храна. Представям ви рецептата за готвене на вкусни котлети от овесена каша.

Описание на приготвянето:

Такива котлети от овесени люспи могат да бъдат сервирани със заквасена сметана и всеки сос, включително соя. Ако готвите котлети от овесени люспи за малки деца, е по-добре да се въздържате от добавяне на подправки.

Цел:
За обяд / За вечеря / За деца / За обяд / От 3 години
Основна съставка:
зърнени храни / овесена каша
ястие:
Горещи ястия / Кюфтета

съставки:

  • Овесени люспи – 1 чаша
  • Вода (вряща вода) – 1 стъкло
  • Яйце – 1 парче
  • Лук – 1 бр
  • Сол – Вкус
  • Пипер – Вкус
  • Слънчогледово масло – Вкус

Сервирания: 4

Как да готвя “овесени ядки”

Котлети от овесена каша - снимка стъпка 1
Овесените люспи се пълнят с вряща вода и се оставят да се влеят в продължение на около 10-15 минути. По това време се ангажирайте с лук и яйце.
Да не забравяме, зърнени храни от различни производители се държат по различен начин, така че бъдете готови да се добави врящата вода малко повече от посочено в рецептата.
Котлети от овесена каша - снимка стъпка 2
Сега ние се лука, очисти и търка на ренде, търкайте лук, тъй като овесени питки се пържат много бързо, ако добавите нарязания на ситно лук, а след това той няма да има време да се изпържи. Сладка лука в чиния.
Кюфтета от овесена каша - снимка стъпка 3
Яйцето трябва да се разклати. Можете да направите това с вилица или ореол, както предпочитате. В специален блясък, няма нужда, той е достатъчно прост, за да получи хомогенна маса.
Котлети от овесена каша - снимка стъпка 4
Сега преминете към най-критичната част от рецептата – директно овесени ядки. За да направите това, разбъркайте много овесени ядки, добавете лук, яйце, пипер и сол на вкус. Овесено брашно не притежава своя специфичен вкус и аромат, поради което е отлична база за всякакви подправки и добавки. Обичам да добавя розмарин, сол или босилек.
Котлети от овесена каша - снимка стъпка 5
Предварително загрейте тигана, добавете няколко лъжици растително масло и лъжичките на тиган върху тиган. Всеки път, навлажнете лъжицата във вода, след това котлената маса лесно ще се изплъзне от нея. Запържете котлето от двете страни на червена кора, извадете го от тигана и добавете към чинията. Тук и така е лесно да се готви, се оказва, че готви котлети от овесена каша. Бон апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =