Крепове от овесена каша

Крепове от овесена каша


Палачинките могат да бъдат не само вкусни, но и полезни. Предлагам като експеримент рецептата за готвене на палачинки от овесени люспи – много деликатно, вкусно и най-малкото увреждане на фигурата.

Описание на приготвянето:

В палачинките от овесени ядки вкъщи използвайте малки и доста груби люспи. Ако желаете, люспите не могат дори да се смилат, тестото ще има по-хетерогенна консистенция. Ако желаете, в тестото можете да добавите и натрошени плодове – банан, ябълки или круши, например.Цел:
За закуска / За деца
Основна съставка:
зърнени храни / овесена каша
ястие:
печене / палачинки
География на кухнята:
Руска кухня

съставки:

  • Люспи – 1 стъкло
  • Мляко – 400 грама
  • Яйце – 2 броя
  • Сок или бакпулвер – 1 щипка
  • Сол – 1 забиване
  • Растително масло – 1-2 Чл. лъжици

Сервизи: 10-12

Как да готвя “Овесени ядки Палачинки”

Палачинки от овесена каша - снимка стъпка 1
1. Изборът на базовите овесени люспи не е задължително да се разглежда сериозно. Можете да използвате най-простите и най-евтините люспи. Основното е, че те са свежи, без чужди миризми и чисти.
Палачинки от овесена каша - снимка стъпка 2
2. Рецептата за готвене на палачинки от овесени люспи включва използването на пасатор. Ако не беше на ръка, тогава люспите могат да бъдат смлени с импровизирани средства – например валцуване, месомелачка или кафемашина. Млякото трябва да се загрее до максималната температура, което не води до възпаление. В горещото мляко, изсипете люспите, леко се разбърква и се оставя за известно време.
Палачинки от овесена каша - снимка стъпка 3
3. Сега можете да се армирате с блендер и да доведете люспите до желаната консистенция. Можете отделно да смила люспите на прах, така че консистенцията на тестото да е по-равномерна.
Крепове от овесена каша - снимка стъпка 4
4. Сега можете да карате едно яйце в тестото. Сол, добавете захар на вкус и щипка сода. Разбъркайте внимателно, докато гладко.
Палачинки от овесена каша - снимка стъпка 5
5. За да палачинки от овесени люспи у дома са добре отстранени от тигана в тестото, трябва да добавите малко растително масло. Още веднъж смесете всичко и можете да започнете да се пържите.
Палачинки от овесена каша - снимка стъпка 6
6. Изсипете малко количество тесто в тиган, както следва, и пържени палачинки, докато тестото изтече. Можете да служете на тези палачинки с мед, заквасена сметана, сироп и всичко, което ви харесва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5