Пилаф от патицата в мулти-марка

Пилаф от патицата в мулти-марка

Пилаф от патицата в мулти-марка


Сред всички многобройни възможности за производство на пилаф, тази проста рецепта за пилау от патица в мулти-маркер, по мое мнение, е един от най-добрите, защото вкусът му е толкова зашеметяващ, че е невъзможно да се устои.

Описание на приготвянето:

Plov е много вкусно и задоволително ястие, което е доста лесно да се подготви, така че е много често срещано в нашето ежедневно меню. Обикновено го приготвям според класическата рецепта, но понякога въвеждам малки промени, по-специално, вместо свинско, използвам друго месо за готвене. Вкусът на ястието се оказва съвсем различен, а вкусът се променя и днес искам да споделя с вас една от тези рецепти и да кажа как да готвя пилаф от патица в мултиваркет. Поради факта, че патешкото месо е доста дебело, самата ястие се превръща в сочна и ронлива, плюс съдържа много микроелементи и витамини, полезни за тялото. По принцип тази проста рецепта plov от патица в мултивар е сигурен, че ще ви помогне, особено ако решите да разнообразите менюто си малко.Цел:
За обяд / За вечеря
Основна съставка:
зърнени храни / ориз
ястие:
Горещи ястия / пилаф

съставки:

  • Патица бедрата с мазнини – 450-500 грама (без кости и кожа)
  • Ориз за пилаф – 400-500 грама
  • Морков – 1 брой
  • Лук – 2 броя
  • Вода – 1000-1200 милилитра
  • Чесън глави – 2-3 броя
  • Растително масло – Вкус
  • Зира – За вкус
  • Сол – Вкус

Сервирания: 6

Как да готвя “Pilaf от патица в mulvatark”

Пилаф от патицата в мулти-марка - снимка стъпка 1
Първо ще подготвим всички необходими съставки. С месото от патешко месо нарязано на мазнини (ще бъде удобно), самите меса се нарязват на малки парченца. Моркови, нарязани с барове, лук с половин пръстени, ориз измит и излян с вода, чесънът е обелен от люспите, но не се разделя на денички.
Пилаф от патицата в multivark - снимка стъпка 2
Включете режима “мляко” за 50 минути и поставете в купата на патешки мазнини. Ако нямате много мазнини, като мен, тогава можете да добавите малко количество растително масло. Така че, изпържете мазнината, докато целият сок бъде изхвърлен от нея, след това извадим парчетата мазнини от мултифунклета с шум.
Пилаф от патицата в мулти-марка - снимка стъпка 3
Сега в смес от мазнини и маслини се запържва лук до златисто кафяво, 25 минути преди края на режима добавете към лука парчета месо, продължете да изпържите. След 5 минути поставете морков в multivark и след още 5 дни. 10 минути преди края на режима, сложихме белени чесънчета в мултифарк.
Пилаф от патицата в multivark - снимка стъпка 4
След това изберете режима “Stew / Stew” за един час в multivark и излейте вода в купата. Когато течността се свари, съдът трябва да се осоли.
Пилаф от патица в мултифарк - снимка стъпка 5
Когато времето изтече, включим режима за ориз / елда. С ориз, изцедете водата и я поставете в купа, разпределете я равномерно по цялата повърхност. Затворете капака на multivark и гответе пилаф в продължение на 45 минути.
Пилаф от патицата в multivark - фото стъпка 6
След това, след като изтече времето, добавете още малко зени към чинията и оставете пилафът да се нагрява за 20-30 минути.
Пилаф от патицата в мултинарка - снимка стъпка 7
Сега го смесваме и слагаме пилаф върху плочки. Бон апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1