Просо каша по водата

Просо каша по водата


Искам да споделя с вас моя опит, как да се готви просо овесена каша на водата просто, и най-важното – вкусно! Аз съм обичал тази каша от много години и съм разработил няколко тайни как да го направя вкусно.

Описание на приготвянето:

Ако не харесвате просото на просо или не сте го приготвили, много го препоръчвам, защото просото от просо е много, много полезен продукт. Той има голямо количество протеини и фолиева киселина, дори повече, отколкото в други зърнени култури, много фосфор и витамини от група B. Не е възможно да се изброят всички предимства на кашата от просо. Но, освен това, това също е вкусно. Днес ще ви кажа как да приготвяте просо на просо върху водата вкусно, просто и бързо. Напишете го!Цел:
За закуска / За обяд / За вечеря / Полезен обяд
Основна съставка:
зърнени храни / Просо и пшеница
ястие:
Горещи ястия / Каши / Гарнитури

съставки:

  • Миле – 1 стъкло
  • Вода – 3 чаши
  • Масло – 40 грама
  • Сол – 1 чаена лъжичка

Сервирания: 3-4

Как да готвя “Просо каша на вода”

Просо каша на вода - снимка стъпка 1
Подгответе всички необходими съставки.
Просо каша на вода - снимка стъпка 2
Просойте крупа в емайлирана тенджера, изсипете 1 супена лъжица. вода и да доведе до възпаление.
Просо каша на вода - снимка стъпка 3
Извадете от топлина, изцедете. Факт е, че на повърхността на просото зърно има прах, което прави каша вискозен. Вряща вода, ние почистваме кората от този прах и други замърсители, в резултат на което кашата ще бъде не само ронлива, но и по-вкусна. Изсипете купа с две чаши студена вода и я сложете на огъня. Веднага след като водата кипи, намалете топлината и гответе без капак в продължение на 15 минути. След това извадете маслените кубчета, свалете тенджерата, покрийте и оставете за 15 минути. През това време овесената каша ще попие останалата течност и ще стане мека и ронлива.
Пролетна каша на вода - снимка стъпка 4
Просо каша на водата е готова. Бон апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 40